vardagochdyskalkyli

Alla inlägg den 24 mars 2020

Av Linnea . - 24 mars 2020 12:38

Någonting som jag har väldigt svårt att förstå är konceptet på vad som är höger och vänster. När jag kör bil har jag fått instruktioner att svänga till höger men jag är säker på att höger är åt vänster och det har hänt så många gånger att jag svängt helt fel trots specifika instruktioner. Detta har varit en stor förvirring för mig under min uppväxt och även som vuxen. Det finns många personer som inte har dyskalkyli som också kan blanda ihop höger och vänster men många med diagnosen pratar om att just vilket håll som är vilket är ett stort problem för dom då det händer regelbundet. Detta relaterar jag mycket till och regelbundet måste jag tänka extra länge på vilket som är vilket. Ett knep jag använt mig av som kan funka är att jag tänker att den hand jag ritar eller skriver med är höger (för jag är högerhänt). Detta funkar inte alltid men det hjälper många gånger. Det kan ibland kännas pinsamt att jag konstant blandar ihop dessa två då det är i sociala situationer och det faktum att det händer väldigt konstant är frustrerande. 


Det man kan göra ifall det är viktigt att man inte blandar ihop dessa är att till exempel måla naglarna en färg på ena handen och en färg på den andra. Ha ett armband på den ena armen, eller sätta fast nånting som representerar vilket håll som är vilket. Detta kan vara till hjälp om man till exempel ska köra bil. Jag har själv använt mig av knepet att ha ett armband eller nånting liknande på ena armen. Detta kanske inte funkar för alla och ibland funkar det inte för mig heller, det är väldigt olika. Att konstant måsta tänka ett extra varv varje gång jag ska gå vänster och ändå gå åt fel håll eller köra åt fel håll är en vardags grej som kan vara ett stort frustrations moment men det är en sak jag försöker att inte tycka är pinsamt. Det är inget fel med att ha problem med höger och vänster men förvirring kan ibland vara total. 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Mitt namn är Linnea jag är 21 år och skriver texter om Dyskalkyli som är en inlärnings svårighet när det gäller matematik. Jag skriver utifrån mina erfarenheter men läser också mycket om diagnosen och forskningen bakom det. Tack för att du läser! :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Mars 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards